Metalizarea A.C.-H.V.A.F Arc

Metalizarea A.C.-H.V.A.F Arc

0

Metalizarea cu sistemul AC-HVAF – ARC TSR300H 

Metalizare: Principiul de operare

Sistemul HVAF-ARC (viteza ridicata aer combustibil-arc) produce acoperiri dense si fin structurate din sarma. Pistolul TSR300H foloseste un arc electric pentru topirea sarmei si un jet aer-combustibil (propan, propilena, GPL) supersonic pentru atomizarea metalului topit si accelararea particulelor fine rezultate.
Capul de pulverizare contine o camera de combustie toroidala, cu o insertie catalitica din ceramica pentru a stabiliza arderea, unde are loc arderea propilenei. Gazele de ardere formeaza un jet supersonic lipsit de oxigen (nu oxideaza metalul topit) directionat spre zona arcului electric.
Metalul topit, rezultat in arcul electric format intre cele doua sarme, este atomizat si accelarat spre un substrat (piesa) unde se depune si se raceste rapid formand acoperirea.

Aici puteti sa vedeti

 

 

 

 

Metalizari cu porozitate redusa

Acoperirile dense si foarte fin structurate se obtin datorita atomizarii in particule extrem de fine a sarmelor topite (0.002 mm), accelararii la viteze foarte mari a particulelor metalice si protectiei la oxidare. Modelul de pistol TSR300H depune diferite sarme tubulare sau din aliaje, rezultand acoperiri foarte dure (> 60 HRC) cu rezistenta crescuta la uzura de eroziune si abraziune. Aceste acoperiri inlocuiesc cromarea dura in multe aplicatii industriale.


Metalizare HVAF-ARC cu jet supersonic

 

 

Comentarii

Inca nu sunt Comentarii.

Lasati un comentariu

Email never published nor shared. Campuri obligatorii *

*

© Copyright Plasma Jet 2011. Toate drepturile rezervate.